24. huhtikuuta 2012

Kotikentällä

Sunnuntai oli ihan huippu päivä! Kuralan Lemmikkiasemalla eli tässä ihan lähellä oli mätsärit, eikä siinä vielä kaikki - paikalla oli nimittäin huimat viisi islanninlammaskoiraa: Leira tietysti, naapurin Imir, ukki ja eno Tico & Sony sekä uusi tuttavuus Loki. Leiraa alkoi aamulla jo vähän ihmetyttämään, kun ei lenkille lähdetty, mutta halusin että sillä riittää sitten kunnolla energiaa koko päiväksi. Sää oli tosi kaunis ja ihan täydellinen mätsipäivälle, ja veikkailin, että paikalle saattaisi tulla aika reippaastikin koiria. Ja olihan niitä - luin myöhemmin, että yhteensä 101 koiraa oli osallistunut!


Ilmoittautumisen jälkeen odoteltiin porukalla luokkien alkua, ja kun kello läheni kahtaatoista niin lähdettiin pääkallopaikalle. Kehiä oli kaksi, ja pennut olivat ensin. Tosi kiva musta, että isot ja pienet pennut olivat eri luokissa - ensinnäkin siksi, että koiria oli siten vähemmän ryhmäkehässä, ja toiseksi siksi, ettei isojen pentujen kehässä sitten tarvittu sitä kamalaa esittelypöytää! Oltiin numerolla 13 - epäonnennumero - joten vähän jännitti, että mitenköhän tämä nyt menee. Isoja pentuja oli 18, ja kaikki menivät ensin seisomaan kehään, ja sitten pareittain.Olin jotenkin niin täpinöissä, etten edes muista, minkä näköinen koira meillä oli vastassa parikehässä. Leira seisoi tosi nätisti taas, ja kun tuomari tuli tarkastelemaan lähempää, niin se oli oma itsensä eli korvat luimussa ja häntä vipaten otti uuden tulokkaan vastaan. Vähän se ihmetteli, kun piti hampaita katsoa, mutta pysyi ihan paikallaan ja kiltisti. Tuomari kyseli vielä iän ja sukupuolen, ja sanoi että olikin ihan tyttökoiran näköinen mutta pitää tarkistaa kun kerran meni jo vikaan. Sitten mentiin kehä ja suoraan edestakaisin, mikä meni ihan OK:sti. Leiran mielestä vauhti oli liian hidas, ja siksi meni välillä vähän etukenossa ja vetäen - pitää siis vähän nostaa tahtia jatkossa. Sitten mentiin yhdessä kehää ja seisotettiin, ja sininen nauha meni parille ja Leira sai punaisen. Jee!Nauhat oli kiedottu purutikkuihin, mikä oli musta todella hauska idea. Leiralla menikin sit ehkä minuutti sen popsimiseen, mutta oli kyllä ansaittu! Pienet painit Lokin kanssa, ja sitten oli aika mennä punaisten kehään. Yhdeksän koiraa kerralla oli Leiran makuun vähän liikaa, eikä keskittyminen erää riittänyt - muiden kanssa olisi pitänyt vissiin päästä leikkimään. Joten paikalla se ei oikeen viittinyt pysyä ja kehää mennessä haukkui. Sijoitusta ei tullut, mutta hauskaa oli silti!

Vaikka sijoituksia ei herunutkaan, sai silti meidän viidestä issikasta neljä punaisen nauhan. Aikuisten isojen kehässä komeilikin sitten rivissä kolme issikkapoikaa. Hieno näky! Kuvasta näkyy hyvin myös rodun monimuotoisuus, näitä on tosiaan moneen junaan.

3 kommenttia:

 1. Jees, oli kiva taas nähdä :) Tuo alin kuva on kyllä tosi hupaisa! Yritä siinä sitten vakavasti selittää jollekin rotua tuntemattomalle, että kaikki ovat samaa rotua :D

  VastaaPoista
 2. Olitteko sattumalta eilen Salossa? Bongasin koirien kanssa ohiajaessani ihan Leiran näköisen koiran Lautamiehentiellä siinä hieman ennen viittä. Harmitti oikein, etten voinut pysähtyä, kun mulla oli kyytiläinen, joka piti viedä toisaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei kyllä ollut me kyseessä, vaan joku samannäköinen tapaus vaan! Keskiviikko meni Turussa, juttua tulee heti kun saan käytyä kuvat läpi :D

   Poista