31. maaliskuuta 2012

Puolivuotissynttärit

Pari päivää sitten tuli Leiralla jonkinmoinen elämän virstanpylväs vastaan, kun tuli ikää täyteen puoli vuotta. Eipä sillä, että se itse siitä mitään tajuaisi... Juhlan kunniaksi siirryttiin isojen tyttöjen pantaan, eli käytiin valkkaamassa nylonpantojen tilalle nahkainen solkipanta. Naapuri lähti Imirin kanssa makutuomariksi, ja hieno valkoinen panta löytykin, ja mun mielestä melko edullisestikin, kun oli vaan 15,90. Kuitenkin aitoa nahkaa ja taisi olla kotimainenkin. Uusi lelu piti sitten tietysti myös ostaa, sekä vähän herkkuja.

Viimeisiä hetkiään alle puolivuotiaana Leira vietti rotutovereiden seurassa. Mentiin keskiviikkoaamuna tutustumaan ja treenailemaan yhden koulun vieressä olevalle kentälle. Meitä oli siis minä ja Leira, Imir omistajineen sekä Leiran sukulaisäijät Tico-ukki ja Sony-eno niin ikään omistajansa kanssa tietysti. Mulla ei ollut kameraa mukana, joten nämä kuvat onkin sitten hänen ottamiaan kaikki.



Mua jaksaa jotenkin aina ihmetyttää se, miten paljon koira sosiaalistaa ja miten paljon olen nyt jo tavannut uusia ihmisiä ihan vaan Leiran ansiosta. En oikeen oo sitä tyyppiä et kauheesti muuten vaan tutustuisin esim. naapureihin, mutta kun on koira ja jos naapurillakin on koira, niin siinähän on heti jo yhteinen puheenaihe. Vielä kun sattuu olemaan samaa rotua, niin juttuahan riittää! Eikä kyllä takuulla tulisi vastaantulijoille juteltua jos yksin vaan lenkkeilisi - muahan pidettäisiin aivan hulluna - mutta kun on koira, niin sehän tulee melkein luonnostaan.



Tuonne kentälle kun mentiin niin tarkoitushan oli vähän treenailla näyttelyjuttuja taas. Leira sai myös hyvää harjoitusta siitä, että vaikka ympärillä pyörii muita tai joku haukkuu tai muuta, niin sen ei ole ihan pakko mennä siihen mukaan, vaan silti voi keskittyä siihen, mitä se kaksijalkainen siellä narun päässä pyytää... Ja yllättävän hyvin se keskittyikin, vaikka häppeningiä olikin todella paljon. Kokeiltiin myös vähän kehässä kävelyä. Sekin meni hyvin, tosin ilman herkkua naaman edessä ei varmaan olisi tullut mitään. Kun on herkkua tarjolla niin Leirahan nyt hyppäisi vaikka voltin jos osaisi. Mutta taas toi lisää luottamusta siihen että kyllä tämäkin homma meiltä vielä hoituu!



Jonkinlaiseen testiin päästäänkin sitten vajaan viikon päästä pitkäperjantaina, jolloin meillä nyt sitten on eka match show. Salon Seudun Noutajat järjestävät silloin Moision koulun kentällä perinteisen mätsärinsä. Pentuluokkaan mennään tietysti ihan varmana, ja mua kiinnostaisi pistää Leira myös tuohon Mies ja koira -kehään. Henrillä taitaa vaan olla silloin töitä, eikä pikkuveli suostutteluista huolimatta ole vielä kauhean innoissaan ideasta...

1 kommentti:

  1. Onnea puolvuotiaalle! :)

    Ai teillä on ollut treenailuja, jos vielä meette niin kertokaa ihmeessä, me tultas Lokin kanssa mielellään mukaan :)

    VastaaPoista