9. maaliskuuta 2012

Koiranpentu sairastaa

Hetken hiljaiselon jälkeen täällä taas! Viime viikko meni opetusvapaata viettäessä (eli vanhempien nurkissa lojuen ja Frendejä töllöttäen). Leirasta on tuolla "mummolassa" vierailu samoista syistä kivaa kun mustakin - saa ottaa rennosti ja ruokaa riittää! Tilanteesta tekee vähän hassun se, että mun äiti suhtautui alunperin hyvin nihkeästi tähän koiran hankintaan, minkä takia hänelle ei siitä kerrottukaan ennen kuin oli jo pentu löytynyt ja sitä kerran käyty katsomassakin. Kommentit taisi olla jotain että "Eiih, miksi?" ja "Minä en sellasta ainakaan kattele!" mutta kuinkas sitten kävikään... Leirahan on sellanen sydäntenmurskaaja että sai tietysti äidinkin rakastumaan siihen ihan totaalisesti ja nykyään sitä toivotaankin Leiraa ensin kylään ennen kuin muistetaan mainita että "niin ja oishan suakin kiva nähdä" ;)


Ja kelpaahan sitä siellä lomaillakin, kun on näin hieno peti missä makoilla ja syödä jotain peuranjännettä tai mikä lieneekään tässä projektina...


Loman jälkeen meni kuitenkin vähän kehnommin. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Leira rupesi yskimään tosi kovin ja yö menikin sitten melko vähillä unilla kaikilla. Aamukahdeksalta soitettiin heti eläinlääkärille, josta saatiin vinkkejä et pitäkää koira levossa, sekä aika tiistaille. Yskiminen jatku maanantain, mutta rauhottui vähän jo ma-ti yöksi. Yskää ja oloa helpottamaan annettiin lämmintä vettä niin, että kupin pohjalla oli pieni tilkka hunajaa - joka oli myös hyvä keino saada Leira juomaan, kun kurkkukivun takia sen ei tehnyt niin kovin mieli juoda. Tiistaina lähdettiin sitten lekurille, jossa katottiin imusolmukkeet (jotka oli vähän turvonneet) sekä otettiin verikoe, joka oli onneksi ihan ok. Kennelyskää epäili eläinlääkäri, ja samaa olin itsekin veikkaillut kun sitä on täällä liikkeellä ja ollaan kuitenkin koirapuistoissa sun muissa pyöritty. Saatiin tulehduskipulääkettä ja resepti antibioottiin, mikäli ei yskä yhtään lähtisi helpottamaan parissa päivässä.

Nyt alkaa kuitenkin näyttää paremmalta jo. Leira yskäilee välillä, etenkin kun mennään ulos kun joutuu hengittämään kylmää ilmaa mikä tietysti ärsyttä hengitysteitä. Ollaan nyt oltu vähän vähemmällä ulkoilulla, tai että mitään kunnon pitkiä lenkkejä ei olla tehty, ja ei nyt onneksi tarvita sitten tota antibioottia. Vähän harmittaa se, että lauantaina meillä olisi ollut ekat mätsärit edessä mutta ne jää nyt väliin, ettei tartutettaisi muita. Koirapuistoonkaan ei tietysti olla nyt menty eikä lenkeillä saa moikkailla enää vastaantulijoita, mikä tietysti ärsyttää Leiraa suuresti. Mutta eiköhän ensi viikolla se ala taas olemaan oma itsensä ja uskalletaan taas päästää se touhuamaan muidenkin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti