22. maaliskuuta 2012

Reeniä reeniä!

... No ei ihan, mutta melkein. Nyt on koiralta kaikenlaiset yskät sun muut menneet pois, ja uskalletaan taas muiden ilmoilla liikkua. Joten tänään otettiinkin suunnaksi ihan meidän talon vieressä oleva hiekkakenttä ja kaveriksi mukaan naapurissa asuva issikka Imir - omistajansa kanssa, tietysti! Imir on yhtä teknologisesti edistynyt tapaus kuin Leirakin, ja sen blogiin pääsee tästä.



Tarkoituksena oli hieman harjoitella näyttelyjuttuja (kuten ylläolevista kuvista selvästi käy ilmi). Ensin meni tietysti aikaa ihan vaan siihen, että Leira sai hieman leikkienergiaansa purettua. Se kun ei tietenkään pysty keskittymään hetkeen mihinkään muuhun kuin siihen uuteen tosikivaan kaveriin. Sitten kun siihen taas sai hieman jo jotain kontaktia, koitettiin vähän, että miten sen saisi seisomaan nätisti ja pystyisikö se keskittymään seuraamiseen vaikka toinen koira menee edessä tai takana. Ihan alkeita siis, me kun ollaan molemmat aika keltanokkia Leiran kanssa vielä.



Ja yllättävän hyvinhän se menikin. Leira tajusi suht hyvin, ettei aina tarvitse mennä nätisti istumaan kun on karkkia tarjolla, vaan pysyi melko usein seisomassa. Nyt sitten vaan treenaamaan enemmän, niin eiköhän ala melko nopsaan sujua, Leira kun oppii tosi nopeasti kuitenkin. Seuraaminen meni hyvin silloin, kun piti karkkia ihan Leiran nenän edessä. Jos piti kättä ylhäällä, se alkoi hyppiä ja sinkoili välillä, mutta tuollahan päästään kyllä alkuun kun kulkee nätisti kun se palkkakäsi on sitten Leiran nenän tasolla. Ja ei kuulemma vielä ekoissa näyttelyissä ja pentuluokissa ole ihan niin tarkkaa, että miten sitä koiraa siellä kehässä esittää, niin sekin loi hieman luottamusta siihen et eiköhän Leirastakin ajan kanssa ihan kehäkelpoinen saada!






Leira näytti tänään myös uuden puolen itsestään, nimittäin kaivamisen. Se ei ole ennen kaivanut oikeastaan mitään muuta kuin petiään jostain kumman syystä joskus, mutta tuolla kentällä se sai muutamat hienot kuopat ja kanjonit aikaiseksi... Saa nähdä, ilmestyykö takapihallekin kuoppia sitten kun sieltä loput jäät sulaa.

1 kommentti:

  1. Laitoin jo petsieen kun en tiennyt, että luetko mun blogia, mutta kuvia saat vapaasti käyttää.
    Tosi kivaa, että tuutte vielä uudelleenkin :)

    VastaaPoista