12. helmikuuta 2012

KoirakouluaMe ollaan käyty Leiran kanssa nyt kolme kertaa koirakoulussa Turun seudun koirakeskuksessa 'Arkitottelevaisuus A' -kurssia. Tuohon kurssiin kuuluu kuusi tuntia, eli puolet on nyt siis mennyt ja puolet vielä jäljellä.
Toi kurssi toimii sellasella periaatteella, että siellä käydään ns. teoriaa sekä varmistetaan että kaikki osaa joka kerran harjoitukset, ja varsinainen työ tehdään sitten kotona. Ollaan nyt opeteltu muun muassa rauhoittumista, paikallaan pysymistä, erilaisia motivointitekniikoita ja seuraamista - perusjuttuja, mutta elintärkeitä sellaisia siis! On tosi hyödyllistä, kun pääsee tunnilla aina varmistamaan että tekee kaiken oikein, koska jos tässä vaiheessa opettaisi jonkun jutun ihan päin honkia, niin vuodenkin päästä olisi aika raskasta ruveta purkamaan ja opettamaan uusiksi ihan perusteita. Varsinkin kun Leira on meille eka koira, niin ei jotain asioita vaan voi tajuta tällaset koirien koulutuksen ensikertalaiset!

Koiria tuolla on vissiin kahdeksan, eri kokoisia ja ikäisiä ja rotusia. Leira on vähän äänekkäämpää sorttia kun muut, ja meillä tahtoo olla ongelmana se, että Leiralla ei oikeen riitä kärsivällisyys meihin keskittymiseen, vaan se tahtoisi mennä leikkimään muiden kanssa ja protestoi kun ei ne muut sieltä tietenkään tuu. Leira ei myöskään tykkää kun joku lähtee pois, minkä huomaa myös tuolla kurssilla, se alotti kauhean huutoshown kerran kun yks nainen lähti puhumaan ulos eikä pysynytkään kiltisti samassa tilassa kun Leira...


 

Tosiaan, kolme kertaa on vielä jäljellä koirakoulua, plus sellainen 'Koiran kehitys, käyttäytyminen ja koulutus' -seminaari ensi sunnuntaina. Ollut tosi antoisaa kyllä, ja varmaan mennään samaan paikkaan jollekin muulle kurssille tässä kevään aikana :)

1 kommentti:

  1. Imirkin vihaa lähtijöitä, mutta onneksi vain silloin kun ne poistuu kotoa tai autosta. Hallissa se ei onneksi välitä. Tosin en kyllä muista välittikö vielä tuolloin Leiran ikäisenä. Itsekin kävin tuon saman kurssin ja tykkäsin, joten päädyin käymään B:n ja jatkot ja hyvin oon pärjänny. :)

    VastaaPoista